All COUNTRIES NAMES AND THEIR CAPITALS IN THE WORLD

By | October 1, 2020

Countries in the World

There are many countries in the world but their counting varies as the United Nations recognizes 251 countries and regions. The United States, however, officially recognizes fewer than 200 countries and has 193 countries that are member states of the United Nations and 2 countries that are non-member observer states, including the Holy Sea and the State of Palestine.Here we will provide the COUNTRIES NAMES AND THEIR CAPITALS of 200 countries of the world.

countries name and their capitals

ALPHABETICALLY LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CAPITALS

1. What is the Capital of Afghanistan? Ans. : Kabul
2. What is the Capital of Albania? Ans. : Tirana (Tirane)
3. What is the Capital of Algeria? Ans. : Algiers
4. What is the Capital of Andorra? Ans. : Andorra la Vella
5. What is the Capital of Angola? Ans. : Luanda
6. What is the Capital of Antigua and Barbuda? Ans. : Saint John’s
7. What is the Capital of Argentina? Ans. : Buenos Aires
8. What is the Capital of Armenia? Ans. : Yerevan
9. What is the Capital of Australia? Ans. : Canberra
10. What is the Capital of Austria? Ans. : Vienna
11. What is the Capital of Azerbaijan? Ans. : Baku
12. What is the Capital of Bahamas? Ans. : Nassau
13. What is the Capital of Bahrain? Ans. : Manama
14. What is the Capital of Bangladesh? Ans. : Dhaka
15. What is the Capital of Barbados? Ans. : Bridgetown
16. What is the Capital of Belarus? Ans. : Minsk
17. What is the Capital of Belgium? Ans. : Brussels
18. What is the Capital of Belize? Ans. : Belmopan
19. What is the Capital of Benin? Ans. : Porto Novo
20. What is the Capital of Bhutan? Ans. : Thimphu
21. What is the Capital of Bolivia? Ans. :  Sucre (constitutional and judicial) La Paz (executive and legislative)
22. What is the Capital of Bosnia and Herzegovina? Ans. : Sarajevo
23. What is the Capital of Botswana? Ans. : Gaborone
24. What is the Capital of Brazil? Ans. : Brasilia
25. What is the Capital of Brunei? Ans. : Bandar Seri Begawan
26. What is the Capital of Bulgaria? Ans. : Sofia
27. What is the Capital of Burkina Faso? Ans. : Ouagadougou
28. What is the Capital of Burundi? Ans. : Gitega
29. What is the Capital of Cambodia? Ans. : Phnom Penh
30. What is the Capital of Cameroon? Ans. : Yaounde
31. What is the Capital of Canada? Ans. : Ottawa
32. What is the Capital of Cape Verde? Ans. : Praia
33. What is the Capital of Central African Republic? Ans. : Bangui
34. What is the Capital of Chad? Ans. : N’Djamena
35. What is the Capital of Chile? Ans. : Santiago
36. What is the Capital of China? Ans. : Beijing
37. What is the Capital of Colombia? Ans. : Bogota
38. What is the Capital of Comoros? Ans. : Moroni
39. What is the Capital of Congo, Democratic Republic of the? Ans. : Kinshasa
40. What is the Capital of Congo, Republic of the? Ans. : Brazzaville
41. What is the Capital of Costa Rica? Ans. : San Jose
42. What is the Capital of Côte d’Ivoire (Ivory Coast)? Ans. : Yamoussoukro
43. What is the Capital of Croatia? Ans. : Zagreb
44. What is the Capital of Cuba? Ans. : Havana
45. What is the Capital of Cyprus? Ans. : Nicosia
46. What is the Capital of Czech Republic (Czechia)? Ans. : Prague
47. What is the Capital of Denmark? Ans. : Copenhagen
48. What is the Capital of Djibouti? Ans. : Djibouti
49. What is the Capital of Dominica? Ans. : Roseau
50. What is the Capital of Dominican Republic? Ans. : Santo Domingo
51. What is the Capital of East Timor? Ans. : Dili
52. What is the Capital of Ecuador? Ans. : Quito
53. What is the Capital of Egypt? Ans. : Cairo
54. What is the Capital of El Salvador? Ans. : San Salvador
55. What is the Capital of England? Ans. : London
56. What is the Capital of Equatorial Guinea? Ans. : Malabo
57. What is the Capital of Eritrea? Ans. : Asmara
58. What is the Capital of Estonia? Ans. : Tallinn
59. What is the Capital of Eswatini (Swaziland)? Ans. : Mbabana
60. What is the Capital of Ethiopia? Ans. : Addis Ababa
61. What is the Capital of Federated States of Micronesia? Ans. : Palikir
62. What is the Capital of Fiji? Ans. : Suva
63. What is the Capital of Finland? Ans. : Helsinki
64. What is the Capital of France? Ans. : Paris
65. What is the Capital of Gabon? Ans. : Libreville
66. What is the Capital of Gambia? Ans. : Banjul
67. What is the Capital of Georgia? Ans. : Tbilisi
68. What is the Capital of Germany? Ans. : Berlin
69. What is the Capital of Ghana? Ans. : Accra
70. What is the Capital of Greece? Ans. : Athens
71. What is the Capital of Grenada? Ans. : Saint George’s
72. What is the Capital of Guatemala? Ans. : Guatemala City
73. What is the Capital of Guinea? Ans. : Conakry
74. What is the Capital of Guinea-Bissau? Ans. : Bissau
75. What is the Capital of Guyana? Ans. : Georgetown
76. What is the Capital of Haiti? Ans. : Port au Prince
77. What is the Capital of Honduras? Ans. : Tegucigalpa
78. What is the Capital of Hungary? Ans. : Budapest
79. What is the Capital of Iceland? Ans. : Reykjavik
80. What is the Capital of India? Ans. : New Delhi
81. What is the Capital of Indonesia? Ans. : Jakarta
82. What is the Capital of Iran? Ans. : Tehran
83. What is the Capital of Iraq? Ans. : Baghdad
84. What is the Capital of Ireland? Ans. : Dublin
85. What is the Capital of Israel? Ans. : Jerusalem
86. What is the Capital of Italy? Ans. : Rome
87. What is the Capital of Jamaica? Ans. : Kingston
88. What is the Capital of Japan? Ans. : Tokyo
89. What is the Capital of Jordan? Ans. : Amman
90. What is the Capital of Kazakhstan? Ans. : Nur-Sultan
91. What is the Capital of Kenya? Ans. : Nairobi
92. What is the Capital of Kiribati? Ans. : Tarawa Atoll
93. What is the Capital of Kosovo? Ans. : Pristina
94. What is the Capital of Kuwait? Ans. : Kuwait City
95. What is the Capital of Kyrgyzstan? Ans. : Bishkek
96. What is the Capital of Laos? Ans. : Vientiane
97. What is the Capital of Latvia? Ans. : Riga
98. What is the Capital of Lebanon? Ans. : Beirut
99. What is the Capital of Lesotho? Ans. : Maseru
100. What is the Capital of Liberia? Ans. : Monrovia
101. What is the Capital of Libya? Ans. : Tripoli
102. What is the Capital of Liechtenstein? Ans. : Vaduz
103. What is the Capital of Lithuania? Ans. : Vilnius
104. What is the Capital of Luxembourg? Ans. : Luxembourg
105. What is the Capital of Madagascar? Ans. : Antananarivo
106. What is the Capital of Malawi? Ans. : Lilongwe
107. What is the Capital of Malaysia? Ans. : Kuala Lumpur
108. What is the Capital of Maldives? Ans. : Male
109. What is the Capital of Mali? Ans. : Bamako
110. What is the Capital of Malta? Ans. : Valletta
111. What is the Capital of Marshall Islands? Ans. : Majuro
112. What is the Capital of Mauritania? Ans. : Nouakchott
113. What is the Capital of Mauritius? Ans. : Port Louis
114. What is the Capital of Mexico? Ans. : Mexico City
115. What is the Capital of Moldova? Ans. : Chisinau
116. What is the Capital of Monaco? Ans. : Monaco
117. What is the Capital of Mongolia? Ans. : Ulaanbaatar
118. What is the Capital of Montenegro? Ans. : Podgorica
119. What is the Capital of Morocco? Ans. : Rabat
120. What is the Capital of Mozambique? Ans. : Maputo
121. What is the Capital of Myanmar (Burma)? Ans. : Nay Pyi Taw
122. What is the Capital of Namibia? Ans. : Windhoek
123. What is the Capital of Nauru? Ans. : Yaren
124. What is the Capital of Nepal? Ans. : Kathmandu
125. What is the Capital of Netherlands? Ans. : Amsterdam
126. What is the Capital of New Zealand? Ans. : Wellington
127. What is the Capital of Nicaragua? Ans. : Managua
128. What is the Capital of Niger? Ans. : Niamey
129. What is the Capital of Nigeria? Ans. : Abuja
130. What is the Capital of North Korea? Ans. : Pyongyang
131. What is the Capital of North Macedonia (Macedonia)? Ans. : Skopje
132. What is the Capital of Northern Ireland? Ans. : Belfast
133. What is the Capital of Norway? Ans. : Oslo
134. What is the Capital of Oman? Ans. : Muscat
135. What is the Capital of Pakistan? Ans. : Islamabad
136. What is the Capital of Palau? Ans. : Melekeok
137. What is the Capital of Panama? Ans. : Panama City
138. What is the Capital of Papua New Guinea? Ans. : Port Moresby
139. What is the Capital of Paraguay? Ans. : Asuncion
140. What is the Capital of Peru? Ans. : Lima
141. What is the Capital of Philippines? Ans. : Manila
142. What is the Capital of Poland? Ans. : Warsaw
143. What is the Capital of Portugal? Ans. : Lisbon
144. What is the Capital of Qatar? Ans. : Doha
145. What is the Capital of Romania? Ans. : Bucharest
146. What is the Capital of Russia? Ans. : Moscow
147. What is the Capital of Rwanda? Ans. : Kigali
148. What is the Capital of Saint Kitts and Nevis? Ans. : Basseterre
149. What is the Capital of Saint Lucia? Ans. : Castries
150. What is the Capital of Saint Vincent and the Grenadines? Ans. : Kingstown
151. What is the Capital of Samoa? Ans. : Apia
152. What is the Capital of San Marino? Ans. : San Marino
153. What is the Capital of Sao Tome and Principe? Ans. : Sao Tome
154. What is the Capital of Saudi Arabia? Ans. : Riyadh
155. What is the Capital of Scotland? Ans. : Edinburgh
156. What is the Capital of Senegal? Ans. : Dakar
157. What is the Capital of Serbia? Ans. : Belgrade
158. What is the Capital of Seychelles? Ans. : Victoria
159. What is the Capital of Sierra Leone? Ans. : Freetown
160. What is the Capital of Singapore? Ans. : Singapore
161. What is the Capital of Slovakia? Ans. : Bratislava
162. What is the Capital of Slovenia? Ans. : Ljubljana
163. What is the Capital of Solomon Islands? Ans. : Honiara
164. What is the Capital of Somalia? Ans. : Mogadishu
165. What is the Capital of South Africa? Ans. : Pretoria (executive)
Cape Town (legislative)
Bloemfontein (judicial)
166. What is the Capital of South Korea? Ans. : Seoul
167. What is the Capital of South Sudan? Ans. : Juba
168. What is the Capital of Spain? Ans. : Madrid
169. What is the Capital of Sri Lanka? Ans. : Colombo
170. What is the Capital of Sudan? Ans. : Khartoum
171. What is the Capital of Suriname? Ans. : Paramaribo
172. What is the Capital of Sweden? Ans. : Stockholm
173. What is the Capital of Switzerland? Ans. : Bern
174. What is the Capital of Syria? Ans. : Damascus
175. What is the Capital of Taiwan? Ans. : Taipei
176. What is the Capital of Tajikistan? Ans. : Dushanbe
177. What is the Capital of Tanzania? Ans. : Dodoma
178. What is the Capital of Thailand? Ans. : Bangkok
179. What is the Capital of Togo? Ans. : Lome
180. What is the Capital of Tonga? Ans. : Nuku’alofa
181. What is the Capital of Trinidad and Tobago? Ans. : Port of Spain
182. What is the Capital of Tunisia? Ans. : Tunis
183. What is the Capital of Turkey? Ans. : Ankara
184. What is the Capital of Turkmenistan? Ans. : Ashgabat
185. What is the Capital of Tuvalu? Ans. : Funafuti
186. What is the Capital of Uganda? Ans. : Kampala
187. What is the Capital of Ukraine? Ans. : Kiev
188. What is the Capital of United Arab Emirates? Ans. : Abu Dhabi
189. What is the Capital of United Kingdom? Ans. : London
190. What is the Capital of United States? Ans. : Washington D.C.
191. What is the Capital of Uruguay? Ans. : Montevideo
192. What is the Capital of Uzbekistan? Ans. : Tashkent
193. What is the Capital of Vanuatu? Ans. : Port Vila
194. What is the Capital of Vatican City? Ans. : Vatican City
195. What is the Capital of Venezuela? Ans. : Caracas
196. What is the Capital of Vietnam? Ans. : Hanoi
197. What is the Capital of Wales? Ans. : Cardiff
198. What is the Capital of Yemen? Ans. : Sana’a
199. What is the Capital of Zambia? Ans. : Lusaka
200. What is the Capital of Zimbabwe? Ans. : Harare

You can Also Download the list of countries names and their capitals pdf : CLICK HERE FOR PDF

Also Check the India Quiz on Capitals of Indian States

One thought on “All COUNTRIES NAMES AND THEIR CAPITALS IN THE WORLD

  1. Pingback: LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY - Get Sarkari Naukri

Comments are closed.