108 ABBREVIATIONS AND FULL FORM OF A TO Z

By | October 11, 2020
FULL FORM OF A TO Z

FULL FORM OF A TO Z

108 ABBREVIATIONS AND FULL FORM OF A TO Z

 

FULL FORM OF A TO Z

Abbreviation Full Form of
1.FULL FORM OF ADP Ans.-AUTOMATIC DATA PROCESSING
2.FULL FORM OF AIDS Ans.-ACQUIRED IMMUNE DEFICIENCY SYNDROME
3.FULL FORM OF AKA Ans.-ALSO KNOWN AS
4.FULL FORM OF ALU Ans.-ARITHMETIC LOGIC UNIT
5.FULL FORM OF AM Ans.-ANTE MERIDIEM
6.FULL FORM OF AM AND PM Ans.-ANTE MERIDIEM (BEFORE MIDDAY) AND POST MERIDIEM (AFTER MIDDAY)
7.FULL FORM OF ASAP Ans.-AS SOON AS POSSIBLE
8.FULL FORM OF ATM Ans.-AUTOMATED TELLER MACHINE
9.FULL FORM OF ATP Ans.-ADENOSINE TRIPHOSPHATE
10.FULL FORM OF BMW Ans.-BAYERISCHE MOTOREN WERKE AKTIENGESELLSCHAFT
11.FULL FORM OF BPO Ans.-BUSINESS PROCESS OUTSOURCING
12.FULL FORM OF CNG Ans.-COMPRESSED NATURAL GAS
13.FULL FORM OF COMPUTER Ans.-COMMON OPERATING MACHINE PURPOSELY USED FOR TECHNOLOGICAL AND EDUCATIONAL RESEARCH
14.FULL FORM OF COVID 19 Ans.-CORONAVIRUS DISEASE  2019
15.FULL FORM OF CPCT Ans.-COMPUTER PROFICIENCY & CERTIFICATION TEST
16.FULL FORM OF CPU Ans.-CENTRAL PROCESSING UNIT
17.FULL FORM OF DC Ans.-DIRECT CURRENT 
18.FULL FORM OF DDT Ans.-DICHLORODIPHENYLTRICHLOROETHANE
19.FULL FORM OF DM Ans.-DIRECT MESSAGE
20.FULL FORM OF DNA Ans.-DEOXYRIBONUCLEIC ACID
21.FULL FORM OF DRDO Ans.-DEFENCE RESEARCH AND DEVELOPMENT ORGANISATION
22.FULL FORM OF DVD Ans.-DIGITAL VERSATILE DISC
23.FULL FORM OF ECG Ans.-ELECTROCARDIOGRAPHY
24.FULL FORM OF ED Ans.-ENFORCEMENT DIRECTORATE
25.FULL FORM OF EMI Ans.- EQUATED MONTHLY INSTALLMENT
26.FULL FORM OF ENIAC Ans.-ELECTRONIC NUMERICAL INTEGRATOR AND COMPUTER
27.FULL FORM OF EPIC Ans.-ELECTORS PHOTO IDENTITY CARD
28.FULL FORM OF ETC Ans.-ET CETERA
29.FULL FORM OF EVS Ans.-ENVIROMENTAL STUDIES
30.FULL FORM OF FBI Ans.-FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION
31.FULL FORM OF FDI Ans.-FOREIGN DIRECT INVESTMENT
32.FULL FORM OF FIFA Ans.-FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE FOOTBALL ASSOCIATION
33.FULL FORM OF FII Ans.-FOREIGN INSTITUTIONAL INVESTORS
34.FULL FORM OF FIR Ans.-FIRST INFORMATION REPORT
35.FULL FORM OF FMCG Ans.-FAST-MOVING CONSUMER GOODS
36.FULL FORM OF FTP Ans.-FILE TRANSFER PROTOCOL
37.FULL FORM OF FYI Ans.-FOR YOUR INFORMATION
38.FULL FORM OF GDP Ans.-GROSS DOMESTIC PRODUCT
39.FULL FORM OF GIF Ans.-GRAPHICS INTERCHANGE FORMAT
40.FULL FORM OF GMT Ans.-GREENWICH MEAN TIME
41.FULL FORM OF GNP Ans.-GROSS NATIONAL PRODUCT
42.FULL FORM OF GOOGLE Ans.-GLOBAL ORGANIZATION OF ORIENTED GROUP LANGUAGE OF EARTH
43.FULL FORM OF GPS Ans.-GLOBAL POSITIONING SYSTEM
44.FULL FORM OF GST Ans.-GOODS AND SERVICES TAX
45.FULL FORM OF GUI Ans.- GRAPHICAL USER INTERFACE
46.FULL FORM OF HCL Ans.-HINDUSTAN COMPUTERS LIMITED
47.FULL FORM OF HDFC Ans.-HOUSING DEVELOPMENT FINANCE CORPORATION.
48.FULL FORM OF HDMI Ans.-HIGH-DEFINITION MULTIMEDIA INTERFACE
49.FULL FORM OF HIV Ans.-HUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS INFECTION
50.FULL FORM OF HP Ans.-HEWLETT-PACKARD
51.FULL FORM OF HR Ans.-HUMAN RESOURCES
52.FULL FORM OF HTML Ans.-HYPERTEXT MARKUP LANGUAGE
53.FULL FORM OF HTTP Ans.-HYPERTEXT TRANSFER PROTOCOL
54.FULL FORM OF IAS Ans.-INDIAN ADMINISTRATIVE SERVICE
55.FULL FORM OF ICT Ans.-INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES
56.FULL FORM OF IMF Ans.-INTERNATIONAL MONETARY FUND
57.FULL FORM OF IP Ans.-INTERNET PROTOCOL
58.FULL FORM OF IPV6 Ans.-INTERNET PROTOCOL VERSION 6
59.FULL FORM OF ISRO Ans.-INDIAN SPACE RESEARCH ORGANISATION
60.FULL FORM OF JCB Ans.-JOSEPH CYRIL BAMFORD
61.FULL FORM OF JEE AND NEET Ans.-JOINT ENTRANCE EXAMINATION & NATIONAL ELIGIBILITY CUM ENTRANCE TEST
62.FULL FORM OF JPEG Ans.-JOINT PHOTOGRAPHIC EXPERTS GROUP
63.FULL FORM OF JPG Ans.-JOINT PHOTOGRAPHIC EXPERT GROUP
64.FULL FORM OF KB Ans.-KILO BYTE
65.FULL FORM OF KFC Ans.- KENTUCKY FRIED CHICKEN
66.FULL FORM OF KTM Ans.-KRAFTFAHRZEUGE TRUNKENPOLZ MATTIGHOFEN
67.FULL FORM OF LCD Ans.-LIQUID CRYSTAL DISPLAY
68.FULL FORM OF LED Ans.-LIGHT-EMITTING DIODE
69.FULL FORM OF LMAO Ans.-LAUGHING MY ASS OFF
70.FULL FORM OF LOL Ans.-LAUGH OUT LOUD
71.FULL FORM OF MBBS Ans.-BACHELOR OF MEDICINE AND BACHELOR OF SURGERY
72.FULL FORM OF MRP Ans.-MAXIMUM RETAIL PRICE
73.FULL FORM OF MSME Ans.-MICRO SMALL, AND MEDIUM ENTERPRISES 
74.FULL FORM OF NASA Ans.-NATIONAL AERONAUTICS AND SPACE ADMINISTRATION
75.FULL FORM OF NCB Ans.-NARCOTICS CONTROL BUREAU
76.FULL FORM OF NCERT Ans.-THE NATIONAL COUNCIL OF EDUCATIONAL RESEARCH AND TRAINING
77.FULL FORM OF NEP Ans.-NATIONAL ESTUARY PROGRAM
78.FULL FORM OF OK Ans.-OLLA KALLA OR OLL KORRECT
79.FULL FORM OF OTP Ans.-ONE-TIME PASSWORD
80.FULL FORM OF OTT Ans.-OVER THE TOP 
81.FULL FORM OF PDF Ans.-PORTABLE DOCUMENT FORMAT
82.FULL FORM OF PET Ans.-POLYETHYLENE TEREPHTHALATE
83.FULL FORM OF PHC Ans.-PRIMARY HEALTHCARE CENTER
84.FULL FORM OF QA Ans.-QUICK BEGINNER’S ALL-PURPOSE SYMBOLIC INSTRUCTION CODE
85.FULL FORM OF QMS Ans.-QUALITY MANAGEMENT SYSTEM
86.FULL FORM OF RNA Ans.-RIBONUCLEIC ACID
87.FULL FORM OF RSVP Ans.-RÉPONDEZ S’IL VOUS PLAÎT
88.FULL FORM OF SAARC Ans.-SOUTH ASIAN ASSOCIATION FOR REGIONAL COOPERATION.
89.FULL FORM OF SFS Ans.-SHOUTOUT FOR SHOUTOUT
90.FULL FORM OF SMS Ans.-SHORT MESSAGE SERVICE
91.FULL FORM OF SOS Ans.-SAVE OUR SOULS” AND “SAVE OUR SHIP”
92.FULL FORM OF ST IN INSTAGRAM Ans.-SUBSCRIBER IDENTIFICATION MODULE
93.FULL FORM OF TB Ans.-TUBERCULOSIS
94.FULL FORM OF TCP Ans.-TRANSMISSION CONTROL PROTOCOL
95.FULL FORM OF UNESCO Ans.-UNITED NATIONS EDUCATIONAL, SCIENTIFIC AND CULTURAL ORGANIZATION
96.FULL FORM OF UNICEF Ans.-UNITED NATIONS CHILDREN’S FUND
97.FULL FORM OF URL Ans.-UNIFORM RESOURCE LOCATOR
98.FULL FORM OF USB Ans.-UNIVERSAL SERIAL BUS
99.FULL FORM OF USSR Ans.-UNION OF SOVIET SOCIALIST REPUBLICS
100.FULL FORM OF VGA Ans.-VIDEO GRAPHICS ARRAY
101.FULL FORM OF VPN Ans.-VIRTUAL PRIVATE NETWORK
102.FULL FORM OF WAN Ans.- WIDE AREA NETWORK
103.FULL FORM OF WAP Ans.-WIRELESS APPLICATION PROTOCOL
104.FULL FORM OF WIFI Ans.-WIRELESS FIDELITY
105.FULL FORM OF WWW Ans.-WORLD WIDE WEB
106.FULL FORM OF XML Ans.-EXTENSIBLE MARKUP LANGUAGE
107.FULL FORM OF YMCA Ans.-YOUNG MEN’S CHRISTIAN ASSOCIATION
108.FULL FORM OF ZIP Ans.-Zone Information Protocol

You can Also Download the pdf : FULL FORM OF A TO Z

Play Small Full Form Quiz important abbreviations for gk quiz full form