LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY

By | October 4, 2020

Currency(Money)

Currency is the form of currency or money that leads to buying and selling in daily life. It includes both coins and paper notes. The commonly used currency in a country is created by the governmental system of that country. For example, in US currency is Dollar. You Can Check-Out The LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY Below

 

LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY

 

LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY

Country Currency
1. What is The Currency of Afghanistan Ans. Afghani
2. What is The Currency of Albania Ans. Lek
3. What is The Currency of Algeria Ans. Dinar
4. What is The Currency of Andorra Ans. Euro
5. What is The Currency of Angola Ans. New Kwanza
6. What is The Currency of Antigua and Barbuda Ans. East Caribbean dollar
7. What is The Currency of Argentina Ans. Peso
8. What is The Currency of Armenia Ans. Dram
9. What is The Currency of Australia Ans. Australian dollar
10. What is The Currency of Austria Ans. Euro
11. What is The Currency of Azerbaijan Ans. Manat
12. What is The Currency of Bahamas Ans. Bahamian dollar
13. What is The Currency of Bahrain Ans. Bahrain dinar
14. What is The Currency of Bangladesh Ans. Taka
15. What is The Currency of Barbados Ans. Barbados dollar
16. What is The Currency of Belarus Ans. Belorussian ruble
17. What is The Currency of Belgium Ans. Euro
18. What is The Currency of Belize Ans. Belize dollar
19. What is The Currency of Benin Ans. CFA Franc
20. What is The Currency of Bhutan Ans. Ngultrum
21. What is The Currency of Bolivia Ans. Boliviano
22. What is The Currency of Bosnia and Herzegovina Ans. Marka
23. What is The Currency of Botswana Ans. Pula
24. What is The Currency of Brazil Ans. Real
25. What is The Currency of Brunei Ans. Brunei dollar
26. What is The Currency of Bulgaria Ans. Lev
27. What is The Currency of Burkina Faso Ans. CFA Franc
28. What is The Currency of Burundi Ans. Burundi franc
29. What is The Currency of Cambodia Ans. Riel
30. What is The Currency of Cameroon Ans. CFA Franc
31. What is The Currency of Canada Ans. Canadian dollar
32. What is The Currency of Cape Verde Ans. Cape Verdean escudo
33. What is The Currency of Central African Republic Ans. CFA Franc
34. What is The Currency of Chad Ans. CFA Franc
35. What is The Currency of Chile Ans. Chilean Peso
36. What is The Currency of China Ans. Yuan/Renminbi
37. What is The Currency of Colombia Ans. Colombian Peso
38. What is The Currency of Comoros Ans. Franc
39. What is The Currency of Congo, Democratic Republic of the Ans. Congolese franc
40. What is The Currency of Congo, Republic of the Ans. CFA Franc
41. What is The Currency of Costa Rica Ans. Colón
42. What is The Currency of Côte d’Ivoire (Ivory Coast) Ans. CFA Franc
43. What is The Currency of Croatia Ans. Kuna
44. What is The Currency of Cuba Ans. Cuban Peso
45. What is The Currency of Cyprus Ans. Cyprus pound
46. What is The Currency of Czech Republic (Czechia) Ans. Koruna
47. What is The Currency of Denmark Ans. Krone
48. What is The Currency of Djibouti Ans. Djibouti franc
49. What is The Currency of Dominica Ans. East Caribbean dollar
50. What is The Currency of Dominican Republic Ans. Dominican Peso
51. What is The Currency of East Timor Ans. U.S. dollar
52. What is The Currency of Ecuador Ans. U.S. dollar
53. What is The Currency of Egypt Ans. Egyptian pound
54. What is The Currency of El Salvador Ans. Colón; U.S. dollar
55. What is The Currency of England Ans. Pound sterling
56. What is The Currency of Equatorial Guinea Ans. CFA Franc
57. What is The Currency of Eritrea Ans. Nakfa
58. What is The Currency of Estonia Ans. Kroon
59. What is The Currency of Eswatini (Swaziland) Ans. Swazi lilangeni
60. What is The Currency of Ethiopia Ans. Birr
61. What is The Currency of Federated States of Micronesia Ans. U.S. Dollar
62. What is The Currency of Fiji Ans. Fiji dollar
63. What is The Currency of Finland Ans. Euro
64. What is The Currency of France Ans. Euro
65. What is The Currency of Gabon Ans. CFA Franc
66. What is The Currency of Gambia Ans. Dalasi
67. What is The Currency of Georgia Ans. Lari
68. What is The Currency of Germany Ans. Euro
69. What is The Currency of Ghana Ans. Cedi
70. What is The Currency of Greece Ans. Euro (formerly drachma)
71. What is The Currency of Grenada Ans. East Caribbean dollar
72. What is The Currency of Guatemala Ans. Quetzal
73. What is The Currency of Guinea Ans. Guinean franc
74. What is The Currency of Guinea-Bissau Ans. CFA Franc
75. What is The Currency of Guyana Ans. Guyanese dollar
76. What is The Currency of Haiti Ans. Gourde
77. What is The Currency of Honduras Ans. Lempira
78. What is The Currency of Hungary Ans. Forint
79. What is The Currency of Iceland Ans. Icelandic króna
80. What is The Currency of India Ans. Rupee
81. What is The Currency of Indonesia Ans. Rupiah
82. What is The Currency of Iran Ans. Rial
83. What is The Currency of Iraq Ans. Iraqi Dinar
84. What is The Currency of Ireland Ans. Euro
85. What is The Currency of Israel Ans. Shekel
86. What is The Currency of Italy Ans. Euro (formerly lira)
87. What is The Currency of Jamaica Ans. Jamaican dollar
88. What is The Currency of Japan Ans. Yen
89. What is The Currency of Jordan Ans. Jordanian dinar
90. What is The Currency of Kazakhstan Ans. Tenge
91. What is The Currency of Kenya Ans. Kenya shilling
92. What is The Currency of Kiribati Ans. Australian dollar
93. What is The Currency of Kosovo Ans. Euro
94. What is The Currency of Kuwait Ans. Kuwaiti dinar
95. What is The Currency of Kyrgyzstan Ans. Som
96. What is The Currency of Laos Ans. New Kip
97. What is The Currency of Latvia Ans. Lats
98. What is The Currency of Lebanon Ans. Lebanese pound
99. What is The Currency of Lesotho Ans. Maluti
100. What is The Currency of Liberia Ans. Liberian dollar
101. What is The Currency of Libya Ans. Libyan dinar
102. What is The Currency of Liechtenstein Ans. Swiss franc
103. What is The Currency of Lithuania Ans. Litas
104. What is The Currency of Luxembourg Ans. Euro
105. What is The Currency of Madagascar Ans. Malagasy franc
106. What is The Currency of Malawi Ans. Kwacha
107. What is The Currency of Malaysia Ans. Ringgit
108. What is The Currency of Maldives Ans. Rufiya
109. What is The Currency of Mali Ans. CFA Franc
110. What is The Currency of Malta Ans. Maltese lira
111. What is The Currency of Marshall Islands Ans. U.S. Dollar
112. What is The Currency of Mauritania Ans. Ouguiya
113. What is The Currency of Mauritius Ans. Mauritian rupee
114. What is The Currency of Mexico Ans. Mexican peso
115. What is The Currency of Moldova Ans. Leu
116. What is The Currency of Monaco Ans. Euro
117. What is The Currency of Mongolia Ans. Tugrik
118. What is The Currency of Montenegro Ans. Euro
119. What is The Currency of Morocco Ans. Dirham
120. What is The Currency of Mozambique Ans. Metical
121. What is The Currency of Myanmar (Burma) Ans. Kyat
122. What is The Currency of Namibia Ans. Namibian dollar
123. What is The Currency of Nauru Ans. Australian dollar
124. What is The Currency of Nepal Ans. Nepalese rupee
125. What is The Currency of Netherlands Ans. Euro
126. What is The Currency of New Zealand Ans. New Zealand dollar
127. What is The Currency of Nicaragua Ans. Gold cordoba
128. What is The Currency of Niger Ans. CFA Franc
129. What is The Currency of Nigeria Ans. Naira
130. What is The Currency of North Korea Ans. Won
131. What is The Currency of North Macedonia (Macedonia) Ans. Denar
132. What is The Currency of Northern Ireland[15] Ans. Pound sterling
133. What is The Currency of Norway Ans. Norwegian krone
134. What is The Currency of Oman Ans. Omani rial
135. What is The Currency of Pakistan Ans. Pakistani rupee
136. What is The Currency of Palau Ans. U.S. dollar
137. What is The Currency of Panama Ans. balboa; U.S. dollar
138. What is The Currency of Papua New Guinea Ans. Kina
139. What is The Currency of Paraguay Ans. Guaraní
140. What is The Currency of Peru Ans. Nuevo sol (1991)
141. What is The Currency of Philippines Ans. Peso
142. What is The Currency of Poland Ans. Zloty
143. What is The Currency of Portugal Ans. Euro
144. What is The Currency of Qatar Ans. Qatari riyal
145. What is The Currency of Romania Ans. Leu
146. What is The Currency of Russia Ans. Ruble
147. What is The Currency of Rwanda Ans. Rwanda franc
148. What is The Currency of Saint Kitts and Nevis Ans. East Caribbean dollar
149. What is The Currency of Saint Lucia Ans. East Caribbean dollar
150. What is The Currency of Saint Vincent and the Grenadines Ans. East Caribbean dollar
151. What is The Currency of Samoa Ans. Tala
152. What is The Currency of San Marino Ans. Euro
153. What is The Currency of Sao Tome and Principe Ans. Dobra
154. What is The Currency of Saudi Arabia Ans. Riyal
155. What is The Currency of Scotland Ans. Pound sterling
156. What is The Currency of Senegal Ans. CFA Franc
157. What is The Currency of Serbia Ans. Serbian dinar
158. What is The Currency of Seychelles Ans. Seychelles rupee
159. What is The Currency of Sierra Leone Ans. Leone
160. What is The Currency of Singapore Ans. Singapore dollar
161. What is The Currency of Slovakia Ans. Koruna
162. What is The Currency of Slovenia Ans. Euro
163. What is The Currency of Solomon Islands Ans. Solomon Islands dollar
164. What is The Currency of Somalia Ans. Somali shilling
165. What is The Currency of South Africa Ans. Rand
166. What is The Currency of South Korea Ans. Won
167. What is The Currency of South Sudan Ans. Sudanese Pound
168. What is The Currency of Spain Ans. Euro
169. What is The Currency of Sri Lanka Ans. Sri Lanka rupee
170. What is The Currency of Sudan Ans. Dinar
171. What is The Currency of Suriname Ans. Surinamese dollar
172. What is The Currency of Sweden Ans. Krona
173. What is The Currency of Switzerland Ans. Swiss franc
174. What is The Currency of Syria Ans. Syrian pound
175. What is The Currency of Taiwan Ans. Taiwan dollar
176. What is The Currency of Tajikistan Ans. somoni
177. What is The Currency of Tanzania Ans. Tanzanian shilling
178. What is The Currency of Thailand Ans. baht
179. What is The Currency of Togo Ans. CFA Franc
180. What is The Currency of Tonga Ans. Pa’anga
181. What is The Currency of Trinidad and Tobago Ans. Trinidad and Tobago dollar
182. What is The Currency of Tunisia Ans. Tunisian dinar
183. What is The Currency of Turkey Ans. Turkish lira
184. What is The Currency of Turkmenistan Ans. Manat
185. What is The Currency of Tuvalu Ans. Australian dollar
186. What is The Currency of Uganda Ans. Ugandan new shilling
187. What is The Currency of Ukraine Ans. Hryvna
188. What is The Currency of United Arab Emirates Ans. U.A.E. dirham
189. What is The Currency of United Kingdom Ans. Pound sterling
190. What is The Currency of United States Ans. dollar
191. What is The Currency of Uruguay Ans. Uruguay peso
192. What is The Currency of Uzbekistan Ans. Uzbekistani sum
193. What is The Currency of Vanuatu Ans. Vatu
194. What is The Currency of Vatican City Ans. Euro
195. What is The Currency of Venezuela Ans. Bolivar
196. What is The Currency of Vietnam Ans. Dong
197. What is The Currency of Wales Ans. Pound sterling
198. What is The Currency of Yemen Ans. Rial
199. What is The Currency of Zambia Ans. Kwacha
200. What is The Currency of Zimbabwe Ans. Zimbabwean dollar

THAT ALL FOLKS : LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY


You can Also Download the list of countries names and their capitals pdf : LIST OF COUNTRIES NAMES AND THEIR CURRENCY pdf

Also Check the All COUNTRIES NAMES AND THEIR CAPITALS IN THE WORLD