World’s Largest Things

By | October 8, 2020

World’s Largest Things……

World's Largest Things

WORLD’S

 LARGEST

1.World’s largest country

(Ans.) RUSSIA

2.World’s longest river

(Ans.) The Nile

3.World’s largest temple

(Ans.) Angkor Wat in Cambodia

4.World’s largest army

(Ans.) CHINA had the largest active duty military force in the world

5.World’s largest dam

(Ans.) The Three Gorges Dam on the Yangtze River in CHINA

6.World’s largest cricket stadium

(Ans.) Sardar Patel Stadium Ahemdadab, Gujarat INDIA

7.World’s largest desert

(Ans.) Antarctic desert

8.World’s largest delta

(Ans.) Ganges Delta

9.World’s largest airport

(Ans.) New Daxing International Airport, CHINA

10.World’s largest animal

(Ans.) Antarctic blue whale

11.World’s largest aircraft

(Ans.) Antonov An-225 Mriya

12.World’s largest area country

(Ans.) RUSSIA

13.World’s largest aircraft carrier

(Ans.) USS Gerald R. Ford

14.World’s largest anaconda

(Ans.) Giant anaconda (Eunectes murinus)Weighing in at 550 pounds

15.World’s largest air force

(Ans.) United States Air Force

16.World’s largest building

(Ans.) Burj Khalifa, Dubai

17.World’s largest bird

(Ans.) ostrich

18.World’s largest bank

(Ans.) Industrial and Commercial Bank Of CHINA Ltd.

19.World’s largest bridge

(Ans.) Danyang–Kunshan Grand Bridge in CHINA

20.World’s largest beach

(Ans.) Cox’s Bazar in Bangladesh 

21.World’s largest butterfly

(Ans.) Queen Alexandra’s birdwing

22.World’s largest book

(Ans.) Kuthodaw Pagoda – Mandalay, Myanmar (Burma)

23.World’s largest bird sculpture

(Ans.) Jatayu Adventure Centre, Kerela INDIA

24.World’s largest country by area

(Ans.) RUSSIA

25.World’s largest city

(Ans.) Tokyo Japan

26.World’s largest company

(Ans.)  Walmart Inc. (WMT)

27.World’s largest continent

(Ans.) Asia

28.World’s largest coral reef system

(Ans.) the Great Barrier Reef,  Australia

29.World’s largest car

(Ans.) Bagger 288

30.World’s largest dog

(Ans.) Great Dane Zeus

31.World’s largest democracy

(Ans.) INDIA

32.World’s largest diamond

(Ans.) The Cullinan

33.World’s largest desert name

(Ans.) Antarctic desert

34.World’s largest dry desert

(Ans.) Sahara Desert

35.World’s largest economy

(Ans.) The United States

36.World’s largest elephant

(Ans.) African elephant

37.World’s largest economy 2020

(Ans.) The United States

38.World’s largest employer

(Ans.)  Walmart Inc. (WMT)

39.World’s largest eagle

(Ans.) The Harpy Eagle

40.World’s largest empire

(Ans.) The Mongol Empire

41.World’s largest earthquake

(Ans.) Valdivia Earthquake

42.World’s largest electricity producer

(Ans.) CHINA

43.World’s largest family

(Ans.) Mizoram man with 39 wives, 94 children and 33 grandchildren all living in one roof

44.World’s largest flower

(Ans.) Rafflesia arnoldii.

45.World’s largest freshwater lake

(Ans.) Lake Michigan–Huron

46.World’s largest fish

(Ans.) Rhincodon typus

47.World’s largest forest

(Ans.) The Amazon

48.World’s largest flower name

(Ans.) Rafflesia arnoldii

49.World’s largest film city

(Ans.) Ramoji Film City Hyderabad, INDIA

50.World’s largest fish producing country

(Ans.) CHINA


You Can Also Download The Pdf File of World’s Largest Things : Click Here